De aanleg van het Comfortguard DHZ systeem


      
voorbereiding

Voor het aanleggen van het Comfortguard doe-het-zelf elektrische vloeverwarmings systeem moet op de wand van de te verwarmen ruimte een installatie inbouwdoos aanwezig zijn met daarin een geel/groene aardingsdraad, een blauwe nuldraad en een bruine spanningsdraad.
(Raadpleeg hiervoor eventueel een erkend installateur).
Naar deze inbouwdoos moeten twee loze elektraleidingen lopen.
Één voor het opvoeren van de temperatuurvoeler en een voor het opvoeren van het koude einde van de vloerverwarming.
Deze elektraleidingen moeten op de vloer van de te verwarmen ruimte uitkomen.
Teken eerst op de vloer de plaatsen af waar geen vloerverwarming komt te liggen en pas dan de plaatsen voor de montage strippen. De eerste rij strippen komen op een afstand van 15 tot 25 cm parallel met de muur van de thermostaat.

De tweede rij strippen komen op een zelfde afstand van de tegenoverliggende muur. Deel nu de afstand tussen de beide rijen strippen door vier en teken die maten ook op de vloer af. Zo worden de strippen gelijkmatig over de vloer verdeeld.

Monteer de montage strippen nu, aan de muurzijde, vast met bijgevoegde plugjes en schroefduimpjes door de montage strippen onder de schroefduimpjes te plaatsen en deze voorzichtig dicht te tikken.

Doe het zelfde aan de andere zijde en breng bij het plaatsen onder de duimschroef iets spanning aan op de strippen door deze enkele centimeters op te rekken. Overlengte van de strippen moet worden afgeknipt en op de volgende rij bevestigd.

Voer het koud blijvende aansluitstuk van de verwarmingskabel (2,5 m) in de daarvoor bestemde elektraleiding naar de aansluitdoos. Het warme gedeelte, achter het merkteken moet in de vloer liggen. Druk dan de kabel in de legstrip vast.

Van wand tot wand wordt nu de kabel in zig-zag patroon vastgeklikt in de buitenste strippen. Bepaal zelf de tussenliggende ruimte van de kabels in de legstrips. Lengte correctie kan worden verkregen door de bochten in de buitenste strips te vergroten.

Als de kabel naar uw zin ligt, moet hij verder worden vastgezet in de tussenliggende strippen. De kabels moeten onderling minimaal 7 cm uit elkaar liggen en mogen elkaar nergens raken of kruisen.

Om de kabel zit een vertint koperen omvlechting, die moet worden aangesloten op de aardleiding van het elektriciteitsnet. Knop hiervoor het uithangende gedeelte van de kabel op circa 20 cm buiten de installatiedoos af.

Verwijder het PVC omhulsel voorzichtig zonder de omvlechting te beschadigen. Peuter nu, met een schroevendraaiertje, een openingetje in de omvlechting en haal de aansluitdraden van de kabel naar buiten.

Duw de omvlechting nu plat en schuif het bijgeleverde groen/gele krimpkousje over deze omvlechting heen. Het is de bedoeling dat de omvlechting een stukje buiten het krimpkousje uitsteekt voor het aanbrengen van het kroonsteentje.

Krimp nu het krimpkousje met behulp van een aansteker of schildersföhn om de omvlechting vast. Trek nu het koude einde zover in de elektrabuis terug, totdat het krimkousje net in de elektrabuis verdwijnt. Sluit nu de omvlechting aan op aarde.

Steek nu de temperatuurvoeler, via de installatie inbouwdoos, in de overgebleven loze elektrabuis en verleng deze, indien nodig, totdat deze buis zich in het midden tussen twee warme kabels bevindt.

De buis voor de temperatuurvoeler moet worden dichtgeplakt om te voorkomen dat er tijdens het egaliseren van de vloer cement in kan komen. Zet de buis vast met het bijgeleverde Bundelbandje.

Voor de installatie van de temperatuurregelaar moet u eerst het front van de regelaar verwijderen. Sluit de draden nauwkeurig volgens de instructie aan. Ook hierbij kan een erkend installateur u van dienst zijn.
Tot slot
Schakel, na installatie, de vloerverwarming zo'n tien minuten in en controleer of de kabels warm worden. Schakel daarna de vloerverwarming weer uit.

Voor de afwerking van de vloer gebruikt u een afstrijkmiddel en een tegellijm die geschikt zijn voor vloerverwarming. Als de vloer betegeld is mag u de vloerverwarming tenminste vier tot zes weken niet in gebruik nemen, om de vloerafwerking de gelegenheid te geven op natuurlijke wijze te drogen en uit te harden.
Na zes weken kunt u de vloerverwarming ongelimiteerd in gebruik nemen en optimaal genieten van uw eigen werk.


Comfortguard Doe-Het-Zelf
elektrische vloerverwarmingsets

terug

 

© COPYRIGHT 2008 ALL RIGHTS RESERVED COMFOTECH.NL